Waarom automatisatie?

Het automatiseren van bepaalde processen heeft verschillende voordelen afhankelijk van de toepassing.

Enkele toepassingen met hun voordelen:

Automatische garagepoort en/of hekken:

 • Gebruiksgemak

  Het draadloos en op afstand bedienen. Alsook het automatisch vergrendelen.
 • Veiligheid

  Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail, de poort is direct stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd. Deze deurvergrendeling is volledig mechanisch en werkt dus ook zonder elektrische voeding.

Rolluiken en/of zonneweringen:

 • Gebruiksgemak

  Zware linten tillen. Tussen zetels heen wringen om het lint te kunnen bedienen hoeft niet meer. Men kan de rolluiken automatiseren voor bediening elektrisch of volledig automatisch op ingestelde uren laten op en neer bewegen.

 • Veiligheid

  Met de automatische bediening kan er voor een vakantieregeling gekozen worden, zodat de rolluiken op dag 1 om 08.05h bewegen en bv. Op dag 2 om 07.55h bewegen zo kan van buitenaf niet vastgesteld worden of u al dan niet een automatisch systeem hebt en bijgevolg wel eens op vakantie zou kunnen zijn.

  Zonneweringen kunnen zo worden ingesteld dat ze bij teveel wind en/of neerslag automatisch oprollen. wanneer u bijvoorbeeld niet thuis bent.

Automatisatie van de verlichting in huis:

 • Gebruiksgemak

  Bezoekers vinden soms de schakelaar in het toilet niet terug, of vergeten deze terug te doven. Met een aanwezigheidsmelder lost u beide problemen op.

 • Veiligheid

  Bewegingsmelders rondom het huis kunnen ongewenste bezoekers afschrikken. Als je verkeerd aan het doen bent sta je niet graag in de spotlight.

Automatisatie van de verwarming:

 • Gebruiksgemak

  Met een slimme thermostaat kan je op afstand je verwarming bedienen en flink besparen dat komt omdat hij van je leert. Hij leert je favoriete temperaturen in huis kennen. En hij verlaagt de temperatuur wanneer je weg bent. Hij leert zelfs hoe lang het duurt om je huis op te warmen of hoe tochtig het is en verbruikt zo alleen de noodzakelijke energie.

 • Veiligheid

  Ten allen tijde controle over je verwarming, stel je vertrekt op reis en hebt de twijfel of je al dan niet de verwarming hebt uitgezet.


Offerte of hulp nodig ? Contacteer ons